חברות השכרת רכב בחו"ל

המדריך המקיף והמפתיע שלנו לגבי חברות השכרת הרכב בחו"ל

חברות השכרה בינלאומיות ומותגים מוכרים - בקבוצה זאת ישנם חברות וותיקות ומוכרות שרובן פועל בישראל וכתוצאה מההיכרות שלנו איתן מתקבלת תחושת ביטחון גבוהה כאשר אנו רואים את הלוגו שלהן. המותגים הם: אוויס, באדג'ט, הרץ, יורופקאר וסיקסט. אלה חברות שפועלות בשוק הישראלי שנים ארוכות והמותגים הללו מושרשים בנו כמותגים מוכרים ואמינים.

חברות השכרה בינלאומיות פחות מוכרות - אנחנו כישראלים מכירים בעיקר את המותגים הבינלאומיים אבל יש הרבה חברות בינלאומיות או מותגים בינלאומיים שלא פועלים בישראל אך מאוד נפוצים במקומות אחרים. המותגים הם: דולר, טריפטי, אנטרפרייז, נאשיונאל, אלאמו, קדי, אינטררנט וגלובל. אלה חברות שלא פועלות בשוק הישראלי ולכן אנחנו לעיתים לא מזהים אותן כמותגים.

אתם רואים 34 מותגים - בפועל אלה רק 7 חברות

אם בחרתם חברת השכרה, יש סיכוי טוב שבפועל, כשתגיעו ליעד ותחפשו את דלפק החברה, תגלו שאתם מקבלים שירות מחברה אחרת. איך זה יכול להיות? בתרשים המצורף יש 34 מותגים אשר שייכים ל-7 קבוצות של חברות השכרה.
34 מותגי השכרה שייכים ל-7 קבוצות של חברות השכרת רכב - המפה המלאה 34 מותגי השכרה שייכים ל-7 קבוצות של חברות השכרת רכב - המפה המלאה
מה זה אומר? שכאשר אתם מזמינים רכב מחברת באדג'ט למשל, יש סיכוי שתקבלו את הרכב בדלפק שהוא דלפק משותף או דלפק מאוחד של קבוצת AVIS Budget, עם אותם העובדים, אותו התור ואותם הרכבים!
דלפק משותף של קבוצת Avis Budget המחזיקה גם בבעלות על המותג Maggiore האיטלקי דלפק משותף של קבוצת Avis Budget המחזיקה גם בבעלות על המותג Maggiore האיטלקי
ניתן לראות זאת גם באיטליה, בדלפקים של חברת ההשכרה האיטלקית Lucauto, אשר פועלת גם כזכיין המקומי למותגים הבינלאומיים Alamo, Enterprise ו-National. כאשר תשכרו רכב מאחד מארבעת המותגים הללו בשדה התעופה של נאפולי למשל, אתם בעצם תגיעו לאותו הדלפק, לאותם העובדים, לאותם הרכבים ולאותו מגרש החניה.
תיבת המפתחות להחזרת רכבים בשירות עצמי Key Dropbox בנאפולי תיבת המפתחות להחזרת רכבים בשירות עצמי Key Dropbox בנאפולי

למה יש כל כך הרבה מותגים שהן בעצם אותה החברה?

ברוב המקרים מדובר על תוצאה של רכישת חברה אחת ע"י חברה אחרת ואיחוד בניהן. רכישת חברת השכרה בידי חברה אחרת מגדילה את הנוכחות של המותג באופן מיידי ומאפשרת כיסוי גיאוגרפי רחב יותר תחת אותו מותג. זה מקל על החברה לסגור חוזים אקסלוסיביים מול מועדוני לקוחות וחברות עם עובדים רבים ובעצם להיות הספק הבלעדי של הלקוחות הללו בכל היעדים שבהן לחברה (או לחברה שנרכשה) יש סניפים פעילים. ישנן כמובן סיבות עסקיות נוספות לביצוע איחוד/רכישת מותג השכרה אבל לא נתמקד בהן (אלא אם ממש תרצו לשמוע ותכתבו לנו בתגובות למטה).
סיבה נוספת למצב בו חברה אחת מספקת שירות להשכרה של מותג אחר היא הסכמים בין חברות להשלים אחת את השניה במקומות בהן לאחרת אין כיסוי גיאוגרפי ראוי. זה קורה בעיקר בהסכמים שבין מותג בינלאומי למותג מקומי, לדוגמא הסכם בין AERCAR הקפריסאית הפועלת תחת השם הזה בקפריסין אך גם פועלת תחת המותג האירופי Global. כאשר שוכרים בינלאומיים של המותג גלובל מזמינים רכב בקפריסין הם בעצם מקבלים את השירות מהזכיין המקומי של המותג - AERCAR. בתרשים ישנן דוגמאות נוספות ואחת מהן היא חברת Advantage האמריקנית אשר פועלת רק בארה"ב ולה הסכם שת"פ עם חברת Europcar - כאשר מזמינים רכב מחברת יורופקאר בארה"ב, הרכב מסופק בפועל ע"י חברת אדוונטג' האמריקנית מכיוון שליורופקאר אין סוכניות או זכיינים בארה"ב. זה פועל גם להיפך - כאשר מזמינים רכב מחברת אדוונטג' מחוץ לארה"ב, הרכב יסופק ע"י יורופקאר. כך שתי החברות חוסכות עלויות להקמה והחזקת סניפים ויחד עם זאת מציעות ללקוחותיהן רשת שלמה של סניפים מסביב לעולם.
השלט הקטן של יורופקאר בדלפק חברת אדוונטג' ב-JFK השלט הקטן של יורופקאר בדלפק חברת אדוונטג' ב-JFK

פירוט חברות ההשכרה המלא

קבוצת אוויס באדג'ט

קבוצת אוויס באדג'ט נוצרה כתוצאה מאיחוד בעלות של חברת אחזקות בשתי החברות הללו, כאשר מותג באדג'ט מהווה את מותג הלואו קוסט באופן רשמי. בפועל לא תמיד זה המצב ולעיתים השירות והרכבים בסניפי באדג'ט לא נופלים מסניפי אוויס. ברוב המקרים הדלפק לשתי החברות יהיה משותף אך שווה לבדוק ביעד ממנו אתם שוכרים. לקבוצה יש בעלות גם על המותגים פיילס (Payless), מג'יורה (Maggiore) - חברת השכרה הפועלת באיטליה ואפקס (Apex) הפועלת באוסטרליה וניו זילנד.

קבוצת הרץ

קבוצת הרץ (Hertz) מחזיקה בבעלות במותגים דולר (dollar) וטריפטי (Thrifty) לאחר שרכשה את קבוצת דולר-טריפטי שהיא בעצמה היתה איחוד של שתי החברות האמריקניות הללו. בנוסף, הקבוצה מחזיקה בבעלות במותג הלואו קוסט פיירפליי (Firefly) אשר הקימה החל משנת 2013. הזכיינים המקומיים של המותגים וויז (whiz) ופוקס רנט א קאר (Fox Rent a Car) בקפריסין, מספקים שירות גם לחברת הרץ-דולר-טריפטי. בחודש מאי 2020, בהשפעת משבר הקורונה העולמי, הכריזה חברת האחזקות הרץ על פשיטת רגל, שהשפעתה על תפעול סניפי המותגים והזכיינים השונים בעולם, טרם התבהרו.

אנטרפרייז - נאשיונאל

הקבוצה מחזיקה בבעלות על המותגים אנטרפרייז (Enterprise), נאשיונאל (National) ואלאמו (Alamo). באיטליה - חברת השכרות הרכב לוקאוטו (Locauto) מחזיקה בזכיינות על מותגי הקבוצה ודלפקי החברות משותפים. בישראל - חברת אלדן היא הזכיינית המקומית למותגי הקבוצה.

סיקסט

חברת סיקסט מחזיקה בבעלות על מותג פליזר (Flizzr) וכן מפעילה מותג קפריסאי בשם גט יור קאר (Get Your Car).

יורופקאר

יורופקאר (Europcar) מחזיקה בבעלות מותג לואו קוסט בשם קדי (Keddy) אשר בד"כ מופעל בדלפקים משותפים. בנוסף היא מחזיקה במותגי לואוקוסט נוספים אשר פועלים לרוב בדלפקים נפרדים מדלפקי חברת יורופקאר או קדי: חברת ההשכרה האירופאית אינטררנט (Interrent), מותג הלואוקוסט האירופי גולדקאר (Goldcar) ומותג הסופר לואוקוסט רודיום (Rhodium). בשנת 2019 יורופקאר רכשה את הבעלות על המותג האמריקאי פוקס רנט א קאר (Fox Rent a Car) ופועלת באמצעותו במיקומים בהם אין לה נוכחות, כולל סניפים של המותג הפועלים מחוץ לארה"ב. בנוסף היא פועלת תחת מותג קפריסאי בשם מיי קאר האייר דילס (My Car Hire Deals). בישראל - הזכיינית אלבר מפעילה שירותי השכרת רכב גם תחת המותג יורופקאר.

אדוונטג'

Advantage - חברת השכרת רכב אמריקנית אשר נרכשה ע"י קבוצת הרץ ונפרדה מהקבוצה בשנת 2012 מסיבות רגולטוריות. החברה מקיימת הסכמי שיתוף פעולה מול חברת יורופקאר ומספקת שירותי השכרת רכב ללקוחות יורופקאר במיקומים בארה"ב בהם אין ליורופקאר נציגות. החברה מחזיקה גם במותג איזי רנט א קאר (EZ Rent a Car). במאי 2020 ובהשפעת משבר הקורונה העולמי הכריזה החברה על פשיטת רגל.

גלובל

Global Rent a Car - מותג השכרות רכב יחסית צעיר הפועל משנת 2015. כאשר שוכרים מחברת גלובל בעצם שוכרים מזכיין מקומי אשר פועל תחת המותג המקומי שלו אך גם תחת המותג גלובל. זוהי לא חברת השכרה רגילה והיא לא מחזיקה בצי רכבים אלא במותג, בערוצי השיווק ובהסכמי שיווק כאשר לכאורה הזכיינים עובדים תחת הסכמים והתחייבות לספק רמות שירות ומקצועיות מסויימות. בגרמניה, אוסטריה והונגריה פועלות חברות ההשכרה בוכבינדר (Buchbinder) ומגה דרייב (Mega Drive), שהן אותה החברה ד"א, גם תחת המותג גלובל. בקפריסין - החברה המקומית איירקאר (AERCAR) פועלת במקביל תחת המותג גלובל. ביוון - החברה המקומית אביקאר / יורס (Abbycar / yours) פועלת אף היא גם תחת המותג גלובל. ישנם מיקומים נוספים בעולם בהם חברות מקומיות פועלות במקביל גם תחת המותג גלובל והרשימה מתארכת ככל שחולף הזמן.

חברות השכרה בישראל

בישראל חברת ההשכרה אלבר פועלת גם תחת המותג הבינלאומי Europcar ולקוחות בינלאומיים אשר שוכרים רכב דרך המותג של יורופקאר מקבלים בפועל את השירות מהזכיין המקומי - אלבר. כך פועלת גם חברת ההשכרה אלדן, יחד עם המותגים של אנטרפרייז, נאשיונאל ואלמו. ד"א מעניין לציין כי הזיכיון להזמנת השכרות רכב של המותג אלמו לישראלים, נמצאים בידי חברת אלומה תיירות (/ אופרן / ממסי) ולא בידי חברת אלדן אשר מספקת את השכרות הרכב תחת המותג בישראל. זה מצב יוצא דופן שנוצר ככל הנראה בגלל הסכם בלעדיות קודם ולכן כאשר מזמינים רכב בחו"ל דרך אלדן, בעצם מזמינים את הרכב דרך אופרן, שזאת בכלל סוכנות תיירות. עוד תופעה די חריגה היא שהמותג אוויס שייך לזכיין אחד (יוניברסל מוטורס) ואילו המותג באדג'ט שייך לזכיין אחר (דומיקאר), כך שבישראל אין קשר בין המותגים. הסניפים, העובדים והרכבים הם נפרדים לחלוטין. גם כאן הסיבה לכך נעוצה בהסכמי זיכיון משנות השישים והשמונים של המאה הקודמת, טרם התאחדו אוויס ובאדג'ט לקבוצה אחת.

האם חברה מקומית מומלצת להשכרה או שכדאי ללכת על מותג בינלאומי מוכר?

ההמלצה היא פשוט לבדוק כי כל מקרה שונה. יש חברות השכרת רכב מקומיות שפועלות בצורה קיקיונית ואף פושעת ומנצלות את העובדה שהן מחזיקות בפרטי כרטיס האשראי שלכם בכדי לגבות תשלומים שלא כדין. הסדרי חברות האשראי מחריגות שירותי השכרות רכב בינלאומיות מהיכולת להכחיש עסקה והן לא מתערבות במחלוקות שבין השוכר לחברת ההשכרה. גם חברות בינלאומיות עלולות לפעול כך, כאשר הכל מתנקז לרמת הזכיין המקומי ואף לרמת הסניף הספיציפי ותלוי ברמת הלחץ על הסוכנים לייצר רווחים, גם בכוח. לכן ההמלצה היא לקרוא ביקורות עדכניות על הסניף הספציפי של חברת ההשכרה ממנה אתם שוקלים לשכור. ברגע שאתם מכירים את המותגים המקבילים שאותו סניף משרת, אפשר לבדוק גם ביקורות על המותגים המקבילים הללו באותו המיקום. אם לא מצאתם ביקורות על הסניף הספציפי, נסו לבדוק ברמת הזכיין / הרשת באותה המדינה. חשוב להבין - בחירה במותג בינלאומי לא בהכרח מבטיחה שירות טוב והוגן או רכב במצב טוב ודווקא בלא מעט מקרים חברות מקומיות פועלות לבנות לעצמן מותג ולכן מנסות לספק שירות טוב יותר מהזכיינים למותגים המוכרים.

איך בודקים אם סניף חברת ההשכרה מומלץ להשכרה?

יש מספר מקורות מידע שיכולים לעזור לכם להחליט: גוגל מפות, Trust Pilot, הביקורות באתר Rentalcars, דף הפייסבוק של החברה, אתר למטייל וקבוצות מטיילים ליעד הרלוונטי בפייסבוק.
לפני שאתם מתחילים לחפור, צריך לציין שתחום השכרת הרכב הבינלאומי סובל מרמת אמינות ושירות נמוכה מאוד ביחס לתחומים אחרים כמו תעופה או הלנה. ישנם הרבה ניסיונות מרמה לחיוב לא צודק של הלקוח בגין נזקים, לכלוך, איחור בהחזרה ומחסור בדלק. גם שיטות המכירה האגרסיביות של הנציגים בדלפק ההשכרה עבור ביטוחים שהלקוח לא רוצה ולא צריך במחיר מופקע, לא מוסיפות לאמינות התחום. יחד עם זאת, חשוב להבין שגם הלקוחות, בתמימותם המוצדקת, לא טורחים לקרוא את החוזה או את תנאי ההשכרה (מתי בפעם האחרונה קראת את החוזה המלא של כרטיס הטיסה שלכם או של הזמנת החדר דרך בוקינג?) ולכן יש המון תלונות ופידבק שלילי מצד לקוחות על התנהלות לא הוגנת, אם כי זאת אשמתם שלא טרחו לקרוא את התנאים כראוי ולכן שילמו ביוקר. אז כשקוראים ביקורות של גולשים, צריך להבין האם התלונה היא באמת על התנהלות מרמה או שהחברה פשוט פעלה לפי החוזה, גם אם זה כביכול לא הוגן או לא סביר כלפי הלקוח.

טיפ קטן לגבי הביקורות באתר רנטאלקארס - לאחרונה הם מתחילים להציג יותר ביקורות כלפי הסניף אבל צריך לדעת שהם מציגים לכם ביקורות רק בשפה שלכם.
אם אתם באתר בעברית, שווה לקרוא את הביקורות ולאחר מכן לשנות שפה לאנגלית ולקרוא ביקורות נוספות.
טאב הביקורות בעברית על חברת ההשכרה באתר Rentalcars בעברית מקבלים רק 9 ביקורות - אין עמודים נוספים

טאב הביקורות באנגלית על חברת ההשכרה באתר Rentalcars אחרי שמחליפים את השפה לאנגלית מקבלים למעלה מ-30 ביקורות

מה ההבדל האמיתי בין מותגים של אותה החברה?

כשאתם מחפשים השכרת רכב בחו"ל חשוב לדעת שלא תמיד המותגים לאותה החברה חולקים את אותם המשאבים. למשל בארה"ב עדיין מקפידים בחלק מהיעדים להפריד בין דלפקי החברות אוויס ובאדג'ט (שהיא הרי מותג הלואו קוסט של החברה) ולכן גם יתכנו תורים נפרדים, עובדים אחרים ומגרש חניה נפרד כאשר בד"כ ינסו לספק את הרכבים החדשים יותר במגרש של חברת אוויס (מצב דומה מתקיים בישראל, כפי שהוזכר למעלה). אז חשוב להבין שאין חוק אחד שחל על כולם ובכל יעד יתכנו מקרים ייחודיים. אם בכל זאת מדובר בדיוק על אותו הדלפק או על אותם הרכבים, ייתכן וההבדלים יהיו בתנאי ההשכרה ובמחיר. בד"כ המחיר שתקבלו דרך באדג'ט לאותו הרכב של אוויס יהיה נמוך יותר, ממש לאותו הרכב! חשוב לבדוק גם את תנאי ההשכרה. למשל ייתכן שהמותג פליזר (מותג הלואו קוסט של סיקסט) מאפשר לכל נהג מעל גיל 21 לשכור רכב ואילו הזמנה זהה דרך חברת סיקסט תחייב אתכם להוסיף דמי נהג צעיר בעלות כספית משמעותית. דוגמאות נוספות להבדלים בתנאי ההשכרה יכולות להיות תוספות כלולות בחינם כמו: מיכל דלק בחינם, נהגים נוספים בחינם, מעבר גבול בחינם ושרשראות או גלגלי שלג בחינם. גם דמי ההשתתפות העצמית או הפקדון עלולים להיות שונים בין שני מותגים החולקים סניף ולכן שווה לבדוק את האפשרות של הזמנה מהמותג המקביל.

כל חברות השכרת הרכב

ABBYCAR

Abrix

Absolute Cars

ACARENT

Ace Rent a Car

ACR Athens Car Rental

ADCRent

addCar

Advantage

AERCAR

Alamo

Alex Rent a Car

Alma car hire

Ausocar rent-a-car

auto holidays

Auto365

autocandia

autocash

AutoJet

Autonom

AutoRent

autos holidays

Autostrad Rent a Car

Autounion

AutoviA

AUTOWILL rent a car

avance

Avantcar

AVEC Car Rentals

avia rent a car

Avis

axa rent a car

bavaria mobility

Benerent

BeRent

BLS

BOJONE

boycar

Bravacar

Buchbinder

Budget

CAEL

Caldera

CAR NET

carflex

Cargets

Cargini

CarHire

Caroutis

CarQ

CarRent

Carwiz

Centauro

central

circular

City Auto Rent

City Rent Car

Citycar

Cizgi Rent a Car

CosmoRent

CRC Car Rental Company

DELOS

Direct Rent

Dirent a car

Dives Rent a Car

Doffay

Dollar

Drive

Drive Cyprus

Drive On Holidays

Drive2U

E-Z Rent a Car

Easirent

easyrent

Ecovia

Edel and Stark luxury fleet

EDENcars

Eldan

Enterprise

EPI Rent a Car

eren rent a car

essence

Europcar

Exer

Express

Ezi Car Rental

Firefly

First

First Rent

FLEET

Flex Rent a Car

Flizzr

Fox

Fox Rent a Car

GAME

Garenta

Geneva Rental Cars

Get Your Car

Global

Goldcar

Golfauto

Grand Royal

Green Motion

grentals

GTG Car Rental

Guerin

Hertz

Ice Rental Cars

InterRent

italycar rent

Joy Rent

Kaizen Fleet

Kaizen Rent

Keddy by Europcar

KEM

Key'n GO

King's Car Rental

Klass Wagen

Last minute

Le Charme

Leasys Drivalia

Lion Rent a Car

Locauto

Loukis

Low Cost Cars

Lucky

Maggiore

magrenta rent a car

Maki

Maway

Mega Drive

Mega Rent

mex

MOVYNG Rent a Car

My Car Hire Deals

naniko

NarsCars

National

Nissa Car Rental

Nizacars

Noleggiare

Nova Rent

nucarrentals

OK Mobility

Okap

Olecar

Olimpia Rent a car

Opcao Rent a Car

OptimoRent

ORYX

panek

Papa Car Rental

Payless

prestigio rent a car

PROCAR

Record go

Rent A Star

Rent Go

Rent Plus

rent4u

RENTaCAR

RENTAUTO

Rentis

RentMotors

Rhodium

Right Cars

Rodos Cars

Routes

SADORENT

Schiller

Sicily By Car

Sixt

SK rent

SKG Rent a Car

Speedway

Stella Car

Steppe

suncar

SurPrice

Target rent a car

targetrent

TbilisiCarsCom

Thrifty

Top Rent a Car

TopCar

Toprent

Toyota

truche location

Turisprime

U-Save

Unirent

United International

Universal

valpirent

Viaggiare

volta4u

WindyCar

yes

Yours Car Rental

Pricecarz

Noktautos

Dmr Car

Drivus

wheego

Car 1

Green Rent

CTT Car Rentals

Pandora

Wish Car Rental

Turmobil

Zippy7

PRIVA Rent A Car

RENTSCAPE

תמונת רקע רכב מסחרי טיול תרמילאים