רכבים זמינים
אנחנו נמצאים בחופשת הקיץ והמחירים כעת הם היקרים ביותר. המחירים ימשיכו לעלות ככל שמועד ההשכרה יתקרב וכך זה ימשך עד לסוף אוגוסט.
חשוב לא לחכות עם ההזמנה, גם אם המחירים יקרים, מכיוון שההיצע עלול להגמר ולא תוכלו לשכור רכב לתאריכים שלכם, במיוחד אם מדובר ברכב גדול או בעל מאפיינים מיוחדים. מכיוון שרוב ההשכרות מאפשרות ביטול בחינם, עדיף לשריין ותמיד אפשר לבטל אם מוצאים משהו עדיף בהמשך החיפושים.
אם אתם מתכננים השכרה לחגי תשרי במהלך ספטמבר-אוקטובר או לתקופה מאוחרת יותר, ייתכן והמחירים יירדו מעט לקראת תחילת ספטמבר ולכן שווה לשריין כעת ולחזור ולבדוק אם יש ירידת מחירים בתחילת ספטמבר או אחרי החגים. תוכלו גם להשתמש בשירות ניטור המחירים שלנו לשם כך ולקבל התראה על ירידת מחירים.
יעדי השכרה בישראל
יעדי השכרה בישראל
חשוב לדעת על החברות בישראל
מלבד רשימת חברות ההשכרה הפועלות בישראל בטבלה המוצגת, חשוב לדבר על חברות המפעילות מספר מותגים במקביל ולמעשה מדובר בדרך מעולה עבור שוכרי הרכב להשיג מחירים טובים יותר. כאשר מבצעים השוואת מחירים חשוב לשים לב שאמנם מקבלים הצעות ממספר רב של מותגים אך בפועל ייתכן שמספר הצעות לרכב דומה מוצגות דרך מותגים שונים השייכים בסופו של דבר לאותה החברה. זה אומר שאתם תגיעו לאותו הדלפק ותקבלו את אותו הרכב ורק המחיר בין ההצעות שונה.
בישראל חברת אלבר פועלת גם תחת המותג הבינלאומי Europcar ולקוחות בינלאומיים אשר שוכרים רכב דרך המותג של יורופקאר מקבלים בפועל את השירות מהזכיין המקומי - אלבר.
כך פועלת גם חברת ההשכרה אלדן, יחד עם המותגים של אנטרפרייז, נאשיונאל ואלמו.
עוד תופעה די חריגה היא שהמותג אוויס AVIS שייך לזכיין אחד (יוניברסל מוטורס) ואילו המותג באדג'ט Budget שייך לזכיין אחר (דומיקאר), כך שבישראל, בשונה משאר העולם - אין קשר בין המותגים. הסניפים, העובדים והרכבים הם נפרדים לחלוטין. הסיבה לכך נעוצה בהסכמי זיכיון משנות השישים והשמונים של המאה הקודמת, טרם התאחדו אוויס ובאדג'ט העולמיים לקבוצה אחת.
השכרה בסופ"ש ובחגים
בישראל חברות ההשכרה לא פועלות בסופ"ש ובחגים, כך שאם אתם מתכננים לשכור רכב בסוף השבוע או בחג, תצטרכו לאסוף את הרכב ביום שישי בבוקר ולהחזיר אותו ביום ראשון בבוקר. אם יש צורך בהשכרה בשעות הלילה או בסופי שבוע, אפשר למצוא נקודות השכרה פעילות רק בנתב"ג ובשדה התעופה רמון. עוד חלופה לא פופולרית היא להשתמש בהשכרת רכב בשירות עצמי (רכב שיתופי). מפתיע לגלות שבישראל פועלות מספר חברות בתחום כמו GoTo, סיטיקאר, סיקסט Share, טיוטה Share, אוטותל (בתל אביב) וחברת My Car הפועלת בעיקר בערים חרדיות.
ביטוחים והשתתפות עצמית
כאשר שוכרים רכב בישראל, חשוב לשים לב לפרטים הקטנים של תנאי ההשכרה המתייחסים לביטוח. חברות ההשכרה בישראל מחוייבות לתנאים בסיסיים מסויימים לפי הוראות משרד התחבורה והחוקים הללו חלים על כל חברת השכרה בישראל. זה אומר שכל רכב מושכר בישראל חייב להיות מבוטח בביטוח חובה לפגיעות גוף של הנוסעים ושל צד ג'. בישראל חברות ההשכרה מגבילות את ההשתתפות העצמית של השוכר במקרה של תאונה או גניבה, כך שאתם כשוכרים לא חשופים לכל שווי הרכב במקרה של תאונה או גניבה. החוק קובע השתתפות עצמית מקסימלית שניתן לחייב בה את השוכר ועומדת על מקסימום 4,000 ש"ח.
בנוסף לביטוח החובה, חברות ההשכרה בישראל מציעות לשוכרים תכנית משודרגת להפחתת או ביטול ההשתתפות העצמית. מדובר לרוב על ביטוח ביטול השתתפות עצמית (Super Collision Damage Waiver) המפחית את ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה או גניבה ל-0 ש"ח. חשוב לשים לב שחלק מחברות ההשכרה יציעו בנוסף אליו גם שדרוג לביטול השתתפות לשמשות ולמראות בנפרד ולכן כדאי שתבדקו את תנאי ההשכרה המלאים לפני שאתם מסכימים לביטוח.